A sárgarépát megpucoljuk, felszeleteljük, a többi zöldséget pedig felkarikázzuk, és az összeset egy tálba tesszük. A makrélát lebőrözzük, feldaraboljuk. Ezután a felapróz
A vajat egy serpenyőbe tesszük, majd mikor felolvadt, beleszórjuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük, amíg egy sűrű masszát kapunk. Eközben a tojásokat elfel
A mézet összekeverjük 4-5 evőkanál vízzel, a cukorral és a vajjal, és kis lángon felolvasztjuk a keveréket. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd egy tálban
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze és egy konyharuhával takarjuk le, majd a hűtőben pihentessük egy éjszakán át. Nyújtsuk ki és szaggassunk formákat a tésztából. Ezutá
A tojásokat alaposan összekeverjük az aprított héjjal, a mandulával, a cukorral, a fűszerekkel, az aromákkal, a mogyoróval és a sütőporos liszttel, majd sima tésztává dol
A hozzávalókat összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. 60 percig állni hagyjuk, majd vékonyra kinyújtjuk, és ízlés szerint különböző formákat szúrunk ki belőle. Kivaj
150°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy alacsony peremű tepsibe szórjuk a pekándiót. 6-8 percig gyakran megkeverve pirítsuk, vagy amíg világosbarnára nem sül.
A kolbászt te
A sonkát megfőzzük, majd rácsra helyezzük a bőrös oldalával felfelé, és a zsírjáig bevagdossuk. A kardamont összekeverjük a fahéjjal, majd a vágatokat alaposan befűszerez
Ugrás a lap tetejére >>