A sárgarépát megpucoljuk, felszeleteljük, a többi zöldséget pedig felkarikázzuk, és az összeset egy tálba tesszük. A makrélát lebőrözzük, feldaraboljuk.
A vajat egy serpenyőbe tesszük, majd mikor felolvadt, beleszórjuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük, amíg egy sűrű masszát kapunk. Eközben a t
A mézet összekeverjük 4-5 evőkanál vízzel, a cukorral és a vajjal, és kis lángon felolvasztjuk a keveréket. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni,
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze és egy konyharuhával takarjuk le, majd a hűtőben pihentessük egy éjszakán át. Nyújtsuk ki és szaggassunk formákat a t
A tojásokat alaposan összekeverjük az aprított héjjal, a mandulával, a cukorral, a fűszerekkel, az aromákkal, a mogyoróval és a sütőporos liszttel, majd sima
A hozzávalókat összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. 60 percig állni hagyjuk, majd vékonyra kinyújtjuk, és ízlés szerint különböző formákat szúr
150°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy alacsony peremű tepsibe szórjuk a pekándiót. 6-8 percig gyakran megkeverve pirítsuk, vagy amíg világosbarnára nem sül.
A sonkát megfőzzük, majd rácsra helyezzük a bőrös oldalával felfelé, és a zsírjáig bevagdossuk. A kardamont összekeverjük a fahéjjal, majd a vágatokat ala
Ugrás a lap tetejére >>