A
mézet összekeverjük 4-5 evőkanál
vízzel, a
cukorral és a
vajjal, és kis lángon felolvasztjuk a keveréket. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd egy tálban összekeverjük a
tojásokkal, a
fahéjjal, a
szegfűszeggel, a kardamonnal, a
citromhéjjal, egy evőkanál
vízzel és a rummal. Erőteljes keverés közben belekeverjük a sütőport és a kétféle
lisztet is, majd alapos összedolgozás után fóliába tesszük a masszát és 5-6 napig hűtőben pihentetjük. A tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk és a papírsablonunk és egy kés segítségével kivágjuk a 10x6 cm-es méretet. Megkenjük sűrített
tejjel és díszítjük
mogyoróval,
mandulával és napraforgómaggal, majd ismét megkenjük sűrített
tejjel és a koktélcseresznyéket is rátesszük. Ki
vajazott tepsiben, előmelegített, 200°C-os sütőben 12 perc alatt kisütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>