A húst vágjuk 2 cm-es darabokra, és rendezzük el a tányéron. Helyezzük az asztal közepáre a fondüsütőt. Forrósítsuk fel az olajat a sütőben, és állítsuk úgy a lángot, hogy a zsiradék forró maradjon.
Tűzzük a húst egy villára, majd ízlés szerint süssük az olajban.
sózzuk,
borsozzuk, majd mártsuk az egyik kész szószba.
Köretként illik hozzá a színes
saláta, a kenyér és a
krumplicsíkok.
Zsázsa-
citrom szósz:
Keverjünk össze minden hozzávalót, és díszítsük zsázsával.
Körtepüré:
Negyedeljük és hámozzuk meg a körtét, majd távolítsuk el a magházát. Dinszteljük puhára
citromlével,
konyakkal és egy kis
vízzel. Csepegtessük le. A körtét, a
tejszínt és a
gyömbért pürésítsük össze a botmixerrel. Tálalás előtt tegyük 1/2 órára hűvös helyre.
mustáros szósz:
Az
almát mossuk meg, negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházát. Pucoljuk meg a
mogyoróhagymát, majd pürésítsük össze a
almával és a keményre főtt
tojással. Végül keverjük össze a
tejföllel és a
mustárral, majd
sózzuk,
borsozzuk.
almás
torma:
Hámozzuk meg az
almát, és távolítsuk el a magházát. Reszeljük le a gyümölcsöt és keverjük össze a
citromlével. Adjuk hozzá a
tormát és a
fehérbort, majd ízesítsük
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>