» 500 g spagetti » 125 g frissen reszelt parmezánsajt » 90 g fenyőmag » 125 ml zsírszegény tejszín » 3 aprított vagy reszelt salátacukkini » 3 gerezd fokhagyma zúzva » 4 evőkanál finomra tépkedett bazsalikom » 3 evőkanál vaj » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és tegyük félre. Melegítsünk fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a fenyőmagot. Szedjük ki és tegyük félre. Melegítsük fel a maradék olajat és a vajat. A fokhagymát és a cukkinit pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a fenyőmagot. Tegyük bele a bazsalikomot és a tejszínt. sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a tejszínt és főzzük 3 percig. Szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.
Elkészítési idő 26 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom