A homáralapléhez hozzáadjuk a vörösbort,
sót, egész
borsot, felforraljuk, majd megfőzzük benne a rákot (kb. 10 perc). Leszűrjük és félretesszük. A megtisztított és apró kockákra vágott vörös
hagymát és
fokhagymát megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott
paradicsomot, 5-8 percig főzzük.
sóval,
borssal,
citromlével,
paprikával ízesítjük, majd belekeverjük a créme fraiche-t. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük, a tésztát bő,
sós
vízben megfőzzük.
A rák ollóit, farkát és lábait letörjük. A páncél óvatosan leválasztjuk az al
só részről, kiszedjük a húsát, majd az ollókból és lábakból is kivesszük a húst. A páncél alaposan megtisztítjuk. A felmelegített
vajon megpirítjuk a rákhúst. Az apróra vágott turbolyát a rákhoz adjuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd beleforgatjuk a tésztát. A rákpáncélokba szedjük, majd reszelt
sajttal megszórjuk. Egy jénai tálba öntjük a
paradicsommártást, belesorakoztatjuk a rákokat és 5-10 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>