Fűszeres szárított paradicsomos, diós biscotti - Olaszország receptHány személyre:
» 8 dkg
vaj» 2
tojás (felverve)
» 6 dkg élesztős
liszt» 3 dkg kukorica
liszt» 6 dks szárított
paradicsom (lecsöpögtetve, feldarabolva)
» 10 dkg durvára vágott dió
» 1/2 kiskanál szárított darált
chili
Egy tálban verjük habosra a
vajat, majd dolgozzuk bele apránként a
tojást is. Adjuk még ehhez a
liszteket, és alaposan forgassuk össze az egészet. Keverjük még ebbe bele a szárított
paradicsomot, a
chilit és a durvára vágott diót is. Fogjunk két tepsit, és alaposan
vajazzuk ki őket, majd szórjuk be
liszttel. Készítsünk a tésztából 8x18 cm-es cipókat, majd tegyük a tepsikbe. Tegyük előmelegített sütőbe, majd süssük őket aranybarnára. Mikor elkészült , vegyük ki, és szeleteljük fel ujjnyi vastagra a cipókat. A szeleteket fektessük a tepsibe, és süssük újabb 10 percig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>