Perui garnélás-mandulás paella receptHány személyre: 8 személyre
					» 2 evőkanál 
olívaolaj» 10 dkg finomra aprított vörös
hagyma» 5-5 dkg piros és zöld húsú kaliforniai 
paprika» 4 gerezd 
fokhagyma, feldarabolva
» 1 
babérlevél» fél kiskanál szálas 
sáfrány vagy 1 evőkanál
» piros
paprika» 45  dkg rizotto vagy paella
rizs» 1 l csirkehúsleves vagy 
lazacalaplé 
» garnélarák
» 10 dkg mélyhűtött zöldbor
só, felengedve
» 5 dkg hámozott, pirított 
mandula				 
				
					Az 
olívaolajat egy nagy paellafőzőbe, vagy nagy serpenyőbe megforrósítjuk. A 
hagymást, a 
paprikát, a 
fokhagymát közepes lángon 5 percig pároljuk. A babérlevelet, a 
paradicsomot, a 
sáfrányt, a 
rizst belerakjuk, és 2 percig kevergetve főzzük. A csirkehúslevest beleöntjük és felforraljuk. A lángot mérsékeljük, lefedjük az edényt, és lassan főzzük, míg a 
rizs meg nem puhul. A rákot beletesszük, lefedjük és 10 percig főzzük. A zöldbor
sót beleforgatjuk, és 
mandulával megszórva tálaljuk.
Lazacalaplé:
Egy nagy fazékban 3,5 dl vizet forralunk, majd 2,2 dl száraz fehér bort, 1 dl 
tárkonyecetet, 25 dkg 
sárgarépát-, 25 dkg vörös
hagymát, felaprítva, 6 szál petrezselymet, 2 babérlevelet, 1 evőkanál egész fekete 
borsot teszünk bele. 15 percig főzzük.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>