A halat megtisztítjuk és a maradékot felöntjük 1 liter
vízzel,amit főzni kezdünk. Hozzáadjuk az egyik felvágott
hagymát,
sóval ízesítjük. Ebből a halléből 3-4 dl-re lesz szükségünk.
Felszeleteljük a
pontyfilét, majd gerezdeket vágunk bele. Meghintjük
sóval, be
lisztezzük és forró olajban aranybarnára pirítjuk.
Olajon a felvágott
szalonnát elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a másik felaprított
hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott
gombát,
paprikát és
paradicsomot, piros
paprikával fűszerezzük. 3-4 dl hallével felengedjük. A
tejfölből és egy kis
lisztből
habarást készítünk, amelyet hozzákeverünk a mártáshoz,
sóval és
borssal ízesítjük.
sós vizet forralunk, ebben kifőzzük a tésztát. Ha kész lecsöpögtetjük, egy tálba rakjuk és összeforgatjuk a mártással, a végén pedig rátesszük a sült halat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>