» 1,2 l zöldség- vagy csirkealaplé » 25 g friss gyömbérgumó » 1 ek. szójaszósz » 3 újhagyma » 500 g brokkoli, rózsáira szedva » 1 vörös chili, kimagozva és finomra vágva » 12 nagy fés?kagyló » thai halszósz » 1/2 zöldcitrom leve » szezámolaj
A gyömbérgumót megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát is vékonyan szeljük fel.
Negyed óráig f?zzük az alaplevet a gyömbér héjával, további negyed óráig állni hagyjuk, majd átsz?rjük és belerakjuk az újhagymát, a gyömbért, a chilit, a szójaszószt, valamint a brokkolit 5 percig párolva. Ezután a kagylót adagoljuk még néhány percig a t?zön hagyva. Közben a citrom levével és a halszósszal pikánssá tesszük. Tálaláskor szezámolajat kínálunk hozzá.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom