» 2 dl száraz fehérbor » 1 dl vörösborecet » 5 dkg mogyoróhagyma, felaprítva » 1,5 kiskanál egész fekete bors, összezúzva » csipetnyi só » durva szemcséjű só » 2 tucat friss tengeri fésűkagyló » friss citromgerezdek, a díszítéshez
A bort, a borecetet összekeverjük, és felforraljuk. Főzzük, míg kétharmada besűrűsödik(kb. 5 perc). Ezután hozzáadjuk a hagymát, a borsot, a sót.
A mártást két órán át hűtjük.
Egy tálat 2,5 cm vastagon beborítunk sóval, és a fésűkagylót a só tetejére tesszük, és citromgerezdekkel díszítjük. A mártást kínáljuk mellé.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom