Az olajat egy serpenyőbe tesszük, és a fokhagymát és a hagymát 4 perc alatt üvegesre pirítjuk. A sört ráöntjük, és felforraljuk. A kagylókat beletesszük, l
A tésztát készre főzzük, majd leszűrjük, és kevés olajat keverünk hozzá. A megmaradt olajban megpirítjuk a felaprózott hagymát és az összepréselt fokhagy
A sütőt előmelegítjük. Egy sütőlapra 8 tiszta kagylóhéjat állítunk. A fokhagymát, a citromlevet, a petrezselymet, az olívaolajat és a vajat összekeverjük.
A narancsolaj hozzávalóit egy lábosban, közepes lángon 10 percig melegítjük. A tűzről lehúzzuk, és 30 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, és félretessz
A pác hozzávalóit egy zacskóban összekeverjük, a felét félretesszük. A fésűkagylókat a zacskóba tesszük, lezárjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másna
Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 143 kcal/595 kj adagonként
A Jakab-kagylókat alaposan mossuk meg hideg, folyó víz alatt. Ezután kenjük meg a szez
A burgonyát félpuhára főzzük, beletesszük a kagylót és a kukoricát, és addig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Olvasztott vajjal kínáljuk.
Az olajat egy lábosban megforrósítjuk. A hagymát, 5 percig futtatjuk benne, majd beleszórjuk a petrezselymet és a rizst. Kevergetve főzzük, amíg a rizs megpirul.
Ugrás a lap tetejére >>