Jamaicai jerk csirkecombok babos rizzsel recept

Hány személyre: 4 személyre

» A jerk ízesítőhöz:
» 3 lila hagyma, 2 szál újhagyma, félbevágva
» 1-2 csili, kimagozva és vágva
» 2 gerezd fokhagyma, félbevágva
» 2 ek. világos barna cukor, 1 ek. őrölt szegfűbors
» 2 tk. szárított kakukkfű, 1 tk. őrölt fahéj
» fél tk. őrölt szerecsendió. 1/4 tk. őrölt szegfűszeg
» 2 ek. fehérborecet, 1 ek. növényi olaj
» Csirke:
» 8 csirke alcomb, bevagdosva
» 4 csésze chilis-korianderes ananászsalsa
» 1 ek. növényi olaj
» Babos rizs:
» 2 ek. növényi olaj
» 1,5 csésze hosszú szemű rizs
» 1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
» 1 konzerv kókusztej, 3/4 csésze víz
» 1 vörös vesebab konzerv
» 2 szál újhagyma, felszeletelve
Salsa:
Fél friss ananász, meghámozva és kockára vágva, fél csésze durvára vágott korianderzöld, 2 piros csili, finomra vágva és kimagozva, 2 ek. pörkölt földimogyoró, durvára vágva, 2 ek. friss lime-lé, 1 ek. thai halmártás, 2 ek. finomra reszelt pálmacukor, 1 tk. frissen reszelt gyömbér, 1 tk. szezámolaj.
Keverjük össze az ananászt, a koriandert, a csilit, és a mogyorót. Egy másik edényben forgassuk össze a lime-levet, a halmártást, a pálmacukrot, a gyömbért és az olajat. Addig keverjök, míg a cukor feloldódik. A keveréket öntsük az ananászhoz, és forgassuk át.
A jerk ízesítső:
Tegyük turmixgépbe a mogyoróhagymát, az újhagymát, a csilit, a fokhagymát, a barna cukrot, a szegfűborsot, a kakukkfüvet, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Keverjük darabosra, majd adjuk hozzá az ecetet és az olajat. Dolgozzuk simára. A csirkét dörzsöljük be az ízesítővel, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő.
rizs:
Hevtísük fel az olajat, tegyük bele a rizst, a fokhagymát, és keverjük össze. Öntsük rá a kókusztejet, a vizet, és forraljuk össze. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük puhára a rizst.
A csirkét süssük meg a grillsütőm, majd forrón tálalajuk a babos rizzsel és a salsával.
Előkészület: 45 perc.
Főzési, sütési idő: 25-35 perc.
Nehézségi fok: 2.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Paradicsom, - és paprikakrémleves
A hagymákat az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és az alaplevet. ...
Penne húsos szósszal
Forrósítsuk fel a vajat közepes tűzön, süssük meg benne a zellert, a sárgarépát és a hagy...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat