A babot
sós,
ecettel, egész
borssal és
babérlevéllel ízesített
vízben megfőzzük. A
sajtot hasábokra vágjuk, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cikkekre vágott
paradicsomot, a felkarikázott új
hagymát , a hasábokra vágott
uborkát, a morzsolt kukoricát, a felkockázott retket (mindenből félretesszünk egy keveset a díszítéshez), a főtt babot és a zúzott
fokhagymát. Annyi
tejfölt keverünk hozzá, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd
salátalevél-alapra szedve, saját anyagaival díszítve tálaljuk. Húsételekhez
salátának, vagy önmagában előételként kínálhatjuk.
Elkészítési idő kb 80 perc
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>