Csirkés cézár saláta receptHány személyre: 4 személyre
»
saláta:
» 2 vékony szeletekre vágott, csontozott
csirkemell» 1 vékony szeletekre vágott
bagett» 2
tojás» 4 szelet bacon
szalonna» 3 vékony szeletekre vágott
mogyoróhagyma» 1 felszeletelt
uborka» 1 összetépkedett római
saláta» 2 teáskanál Cajun fűszerkeverék
» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors» Dresszing:
» 60 ml
majonéz» 2 finomra vágott,
sós-szárított szardellfilé
» 4 evőkanál frissen reszelt
parmezán sajt» 2 evőkanál frissen facsart
citromlé
» 1 evőkanál
víz» 1 teáskanál dijoni
mustár
saláta:
Melegítsük elő az elektromos grillsütőt. A kenyérszeleteket tegyük tepsire, spricceljük meg 1 evőkanál olajjal, és mindkét oldalukat pirítsuk 2 percig. A
tojásokat főzzük 10 percig, majd hideg
vízben hűtsük ki. Amikor kihűlt pucoljuk meg és vágjuk fel durvára. A serpenyőben maradt olajon süssük 5 perc alatt ropogósra a bacont.
saláta:
A csirkét fűszerezzük meg a Cajun fűszerkeverékkel. Amiben a bacont sütöttük süssük meg a csirkeszeleteket. Az összetépkedett
salátát, az
uborkaszeleteket, a
hagymát, a bacont, a csirkét, a kenyeret és a
tojásokat keverjük össze egy tálban, majd
sózzuk és
borsozzuk.
Öntet:
Keverjük össze a
majonézt, a
citromlevet, a
mustárt, a vizet és a szardellafilét. Öntsük a
saláta te
tejére és az egészet alaposan rázzuk össze. Szórjuk meg reszelt
parmezánnal és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>