Keverjük a vajhoz a felszeletelt zellert, hagymát, apróra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a ketchupot, vizet és ecetet. Tegyük hozzá a cukrot és fűszerezzük. A
Pirítsuk meg üvegesre a hagymát, majd dobjuk bele a fokhagymát, és pirítsuk még 1 percig. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Keverjük össze, és főzzük 20
A petrezselymet és gombát összevágjuk és a vaj felén, sóval borssal ízesítve 5 percig kevergetés közben pirítjuk. Ha a levét soknak találjuk, akkor leszűrj
A csontot és a zöldségeket, hagymát, babérlevelet, fokhagymát, borsot zsírban megpirítjuk. Ha végeztünk a pirítással 1 liter vizet adunk hozzá, kicsit megsó
Összevágjuk a tárkonylevelet, majd ráöntjük az ecetet, kevés vizet adunk hozzá, és a levét elforraljuk. Erre ráöntjük a barna mártást 15 percig összefőzz
A zselatinport kevés langyos vízben feloldjuk. A mártást felforraljuk, majd hozzáadjuk a bort és a zselatint.
Vad- és vöröshúsokhoz használjuk.
A zsírt felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük a vízzel vagy húslevessel. Sóval ízesítjük. Forrási
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat és a lisztet megpirítjuk. Felöntjük apránként a húslevessel, majd a tejjel és krémesre főzzük. Megolvasztjuk benne a reszel
Ugrás a lap tetejére >>