Az alaplébe tesszük a gyömbért, a szegfűszeget, az ánizst, a fahéjat, a borsot és a halszószt, felforraljuk, majd lefedve még egy órát főzzük. Ezután az eg
Főzzük meg a tésztát a csomagolás szerint. Csepegtessük le és tegyük félre. Az alaplevet, a csillagánizst, a fahéjrudat, a gyömbért és a barna cukrot keverj
A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk kockára. A póréhagymát mossuk meg, a fehér részét karikázzuk fel. Hevítsük fel az olajat, és alacsony hőfokon párolju
A hagymát, a chilit és a gyömbért az olajon megpirítjuk, majd a curryvel együtt még további 2 percig pirulni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a húst és az alaplevet
A kimagozott, meghámozott, felszeletelt almát egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a tápikát, felöntjük 3,5 deci vízzel, és forrástól szám
A lekvárt a borral összeturmixoljuk, majd elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, és felforraljuk. Leveszük a tűzről, és belekeverjük a citromlevet, cukrot, és f
A megtisztított epret egy zománcos lábosba tesszük, és rálocsolunk 2 dl bort. Alacsony fokozaton puhára főzzük, utána pépesítjük. Hozzáöntjük a tejet, maj
8 dl vizet a cukorral és csipetnyi sóval forralj fel. Tedd bele a kimagozott meggyet, és ha újból felforrt, a liszttel elhabart tejszínnel sűrítsd be.
Egy kis ed
Ugrás a lap tetejére >>