A tyúkot feldaraboljuk és a nyakával, zúzájával, májával együtt feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Megsózzuk és beletesszük a hagymát, a f
Gondosan tisztítsd meg a tyúkot, és tedd egy megfelelő méretű fazékba. Tedd fel főni az egészben hagyott hagymával együtt, bő vízben.
Ha már félig megpuh
Egy hagyományos húslevest készítünk, csak a hús mellett füstölt húst is teszünk bele. Betétként pedig zsemlegombócot főzünk bele, és metélőhagymával í
Feldaraboljuk a kacsát, és bő vízben feltesszük főni. Beletesszük a hozzávalókat, és a forráskor felgyülemlett habot leszedjük. Mikor már puha a hús, kaná
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd forró vajon megsütjük. Kiszedjük, a vajra rátesszük a felaprított hagymát és szalonnát, és megfuttatju
A csontot engedjük fel 3 liter vízzel és a vörösborral. Kezdjük el főzni és adjuk hozzá a megtisztított répát és a póré-, valamint vöröshagymát. Fűszer
Egy lábosba tesszük a feldarabolt epret, a kikapart vaníliát, majd felöntjük az almalével, és egy órát pihentetjük. Ezután a vaníliarudat kivesszük, a több
A vargányát kb. 20 percre forró vízbe áztatjuk. Eközben a hagymákat a vajon megpirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és így még egy percet pirulni hagyjuk. Ezu
Ugrás a lap tetejére >>