Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A szeleteket lábosba tesszük és felöntjük a borral, beleszúrjuk a kakukkfüvet, összeforraljuk, és 5-6 perc alatt puhár
A vajból és a lisztből készítsünk rántást, szórjuk bele a reszelt sajtot, engedjük fel 8 dl vízzel, és keverjük bele az ételízesítőt. Sózzuk meg. Külön sós vízben főzzük
A felforrósított vajra szórjuk a lisztet, majd a rántásra öntjük a levest, és forrástól számított 5 percig főzzük. Ekkor belekeverjük a felkockázott sajtot és a tejfölt,
A zöldségekkel együtt a csontot 1,5 liter sós vízben 2 órán átfőzzük. Külön edényben megfőzzük a sárgaborsót, és a levesbe öntjük. Rántást készítünk zsírból, lisztből és
A dinnye héját vékonyan levágjuk, majd a egy 1-2 cm-es réteget körben levágunk róla, és feldaraboljuk. A maradék gyümölcshúst kettévágjuk, magjait kanállal kiszedjük, maj
A megtisztított répához annyi vizet adunk, amennyi ellepi, majd megfűszerezzük, és puhára főzzük. A tejszínhez egy kevés vizet adunk, majd belekeverjük a keményítőt, és a
A sárgarépát megpucoljuk és felkarikázzuk, a burgonyát is megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, kimagozzuk. Egy fazék ví
A burgonyát, a sárgarépát, és a hagymát hámozzuk meg, majd karikázzuk fel. A fokhagymagerezdeket vágjuk félbe. Kevés olajon pároljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. T
Ugrás a lap tetejére >>