» 1 l csirke- vagy zöldségalaplé » 500 g kis kockára vágott jeruzsálemi articsóka » 2 vékonyra szeletelt póréhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 ev?kanál frissen facsart citromlé » 2 ev?kanál extrasz?z olívaolaj » só és frissen ?rölt fekete bors » teljes ki?rlés? lisztb?l készült kenyér a tálaláshoz » petrezselyem a díszítéshez
A póréhagymát és a fokhagymát 3 perc alatt pároljuk puhára az olajon. Adjuk hozzá az articsókát és öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, majd lefedve alacsony h?fokon f?zzük, amíg az articsóka megpuhul, kb. 12-15 perc. Keverjük bele a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd robotgépben keverjük simára.merjük levesestálakba és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Elkészítési id? 27-30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom