Elkészítési idő: kb másfél óra (főzéssel együtt)
Energiatartalom: 573 kcal/2405 kj adagonként
Töltsünk kb 2 liter vizet egy lábasba, és főzzük benne a csontot egy órán át.
Közben az aszalt gyümölcsöt áztassuk egy kis meleg
vízbe. A póré
hagymát mosás után vágjuk karikákra. A
zellergumót és a
sárgarépát mosás után felkockázhatjuk. Ha letelt az egy óra akkor kivehetjük a csontot, és vegyük le a róla az összes húst és rakjuk vissza a sima csontot, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket.
Az ázó aszalt gyümölcsöket is hozzáadhatjuk a leveshez, a levével együtt, majd fedjük le a fazekat és főzzük tovább. Az egy evőkanál
vajat, és
lisztet gyúrjuk össze és adjuk hozzá a leveshez. Ennek segítségével némileg be fog majd sűrűsödni. Ekkor fűszerezzük tovább a levest
sóval,
cukorral és
ecettel.
Miközben fő a leves az
angolnát vágjuk darabokra és távolítsuk el a bőrét, ezután a felaprózott
petrezselyem háromnegyed részét adjuk hozzá és rakjuk bele a levesbe. Addig fűzzük, amíg meg nem puhul az
angolnák húsa. Ez kb 20 percet fog igénybe venni. Majd adjuk hozzá a mélyhűtött bor
sót is a leveshez, de legalább 5 perccel az elkészülés előtt, hogy fel tudjon olvadni.
A leves tulajdonképpen elkészült. A körtét mosás után vágjuk vékony szeletekre, persze a magokat távolítsuk el belőle. A levest tányérban tálaljuk, melyeket díszíthetjük a maradék
petrezselyemmel és a körteszeletekkel.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>