» 400 g rizottórizs » 60 g frissen reszelt parmezánsajt » 1 l forró zöldségalaplé » 90 ml száraz fehérbor » 2 hámozott, kis kockára vágott, fanyar alma » 1 finomra vágott hagyma » 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva » fél citrom frissen facsart leve » 3 evőkanál vaj » 2 evőkanál tejszín » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » fél teáskanál paprika » almaszeletek a díszítéshez
Az almakockákat blansírozzuk 1 percig forró vízben, majd szűrjük le és locsoljuk meg citromlével és fehérborral. A hagymát és a fokhagymát pároljuk puhára 3 perc alatt az olajon és a vajon. Adjuk hozzá a rizst és kevergetve főzzük 2 percig. Keverjük hozzá az almát. Fokozatosan öntsük hozzá az alaplevet és kevergetve főzzük addig, amíg a rizs magába szívja a levet. Kb. 15-18 perc. Keverjük bele a parmezánt és a tejszínt. Pihentessük 5 percig, majd almaszeletekkel és pirospaprikával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom