A megtisztított tokaszalonnát besózzuk, 2-3 napig így érleljük. Ezután a fokhagymából páclevet csinálunk, ebben pácoljuk még 5 napig. Ezután 2 órán keresz
A húst megszórjuk a paprikával, majd egy beáztatott cserépedénybe tesszük, és kb. 2,5 órán keresztül sütjük. Negyed órával a sütési idő vége előtt meg
Keverjük össze a pác hozzávalóit. Az oldalast tegyük zacskóba, öntsük le a páclével, nyomjuk ki belőle a levegőt, majd többször forgassuk meg. 24 órán ke
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát. Ezután beletesszük a kb 5 cm hosszúra és 1 cm vastagra vágott húsmetéltet s
A húst és a szalonnát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk! A szalonnát lábosba félig ki olvasztjuk,és utána hozzá adjuk a zsírt!!Ez után hozzá adjuk a kock
A húst és a szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A szalonnát megpirítjuk majd a hagymával és pirospaprikával pörköltalapot kész
A húst olajjal, mustárral és az összepréselt fokhagymával bekenjük, borsozzuk, rászórjuk a borókabogyót, majd egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a parázs
A bordákat sóval, borssal ízesítjük, majd olajban kisütjük. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott hagymát, pirospaprikát szórunk rá, majd kevés
Ugrás a lap tetejére >>