Keverjük össze a pác hozzávalóit. Az oldalast tegyük zacskóba, öntsük le a páclével, nyomjuk ki belőle a levegőt, majd többször forgassuk meg. 24 órán keresztül pácoljuk a hűtőszekrényben. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A közepébe állítsunk egy csepegtetőtálat, és töltsük meg félig vízzel. A húst grillezés előtt 20-30 percig pihentessük szobahőmérsékleten, majd vegyük ki a zacskóból, és a pácot öntsük ki lábosba. Forraljuk fel, majd 30 másodpercig hagyjuk csendesen főni. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre. A szilánkokat csepegtessük le, és tegyük a parázsra. Tegyük a grillre az oldalast, és 1 órát pároljuk. Tegyünk egy óra múlva a parázsra 8-10 brikettet, és az oldalast 30 percenként kenegessük a páclével. A teljes grillezés 3-4 órát tart. Minden órában dobjunk a parázsra 8-10 brikettet. Amikor elkészül, vegyük le a húst a grillről, és alufólia alatt pihentessük 10-15 percig. Vágjuk adagokra, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 3,5-4 óra, plusz a pácolás.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom