Vágjuk apróra a vörös
hagymát, a
koriandert és a
fokhagymát. A
vajat melegítsük össze az olajjal, majd pirítsuk meg benne a
hagymát, a
koriandert, a
fokhagymát. Adjuk hozzá az
articsókát, a lóbabot, a
citromot, a mazsolát és az olajbogyót. Sózzuk,
borsozzuk, és szórjuk meg a
gyömbérrel, a sáfránnyal és a
fahéjjal. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd adjunk hozzá egy kevés
citromlevet. Főzzük 1, 5 órát, majd vegyük ki a húst.
Szirup:
Melegítsük fel a vizet a
cukorral, és keverjük, amíg a
cukor feloldódik. Öntsük át a húsfőző edénybe, és forraljuk ki. Tegyük a húst egy tálalóra, öntsük rá a mártást, és szórjuk meg
szezámmaggal.
Előkészület: 30 perc.
Főzési idő: 1,5 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>