A halak pikkelyét és felesleges testrészeit eltávolítjuk, majd a ponty húsát felszeleteljük. Fogunk egy lábost, beletöltünk 3,5 liter vizet, majd beletesszük az apróhalak
A sütőt 200 fokra melegítjük. Ha friss a banánlevél, akkor a középső eret kivágjuk, és eldobjuk. Forró víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, és vízszintesen félb
Ha friss a banánlevél, akkor a középső eret kivágjuk, és eldobjuk. Forró víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, és vízszintesen félbevágjuk, és egymás mellé fekte
A kókuszt, a vizet, a fokhagymát, a friss és őrölt gyömbért, a koriandert, s garam masalát, a sót, a citromlevet turmixgéppel nagyon finomra aprítjuk, és beletesszük a ko
Az olívaolajat dolgozzuk össze a kifacsart citrom levével, a felkarikázott hagymával, rozmaringgal és sóval. A megtisztított halakat ebbe a keverékbe tegyük néhány órára.
A hagymát, a kakukkfüvet, a petrezselymet, a zöldcitrom levét turmixgépben összekeverjük, és pépesítjük. A halat sózzuk, borsozzuk, és a húsos oldalát a pürével megkenjük
A halat olívaolajjal megkenjük, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a kakukkfűvel, sóval és a borssal. Grillen megsütjük és citromgerezdekkel tálaljuk.
Vágjuk négyzet alakúra az alufóliát, kenjük ki vajjal és jól szórjuk meg sóval, valamint borssal. A megtisztított, megmosott és lecsöpögtetett halat helyezzük a batyuba.
Ugrás a lap tetejére >>