Banánlevélbe csomagolt tengeri sügér receptHány személyre: 4 személyre
					» 1 nagy 
banánlevél, friss vagy mélyhűtött és
» kiolvasztott
» 1 egész bébibarramundi megtisztítva és kizsigerelve
» leöblítve és megszárítva
» 
olívaolaj, a megkenéshez
» 1 kiskanál 
citrombors» 1 kiskanál friss zöld
citromhéj
» tengeri 
só és frissen őrölt fekete 
bors, ízlés szerint				
 
				
					A sütőt 200 fokra melegítjük. Ha friss a 
banánlevél, akkor a középső eret kivágjuk, és eldobjuk. Forró 
víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, és 
vízszintesen félbevágjuk, és egymás mellé fektetjük, hogy a halat betakarja. Ha mélyhűtött, akkor a leveleket szétválasztjuk és hasonló módon elrendezzük, mint a frissnél.
A hal mindegyik oldalán, három-három vágást ejtünk, majd olajjal megkenjük, 
citromborssal, 
citromhéjjal, 
sóval és 
borssal fűszerezzük, és a 
banánlevélbe tesszük, és az egész halat becsomagoljuk. A csomagokat tepsibe tesszük és 25 percig sütjük. Amikor kész a felső csomagolóréteget lehúzzuk, és a sügért tányéron tálaljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>