Banánlevelekben párolt hal szingapúri módra recept
Hány személyre: 4 személyre
» 5 dkg kókuszpehely » 2 dl forró víz » 1 gerezd fokhagyma » 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér » negyed kiskanál őrölt gyömbér » 1 kiskanál garam masala vagy currypor » 1 kiskanál finom tengeri só » 1,5 evőkanál frissen csavart citromlé » 1 evőkanál finomra aprított korianderlevél » 4 szelet tilápia-, tőkehal- vagy tengeri óriás laposhalfilé, » bőr nélkül, leöblítve és megszárítva » 1 nagy banánlevél, darabokra vágva
A kókuszt, a vizet, a fokhagymát, a friss és őrölt gyömbért, a koriandert, s garam masalát, a sót, a citromlevet turmixgéppel nagyon finomra aprítjuk, és beletesszük a koriandert. A halszeleteket banánlevélre tesszük, a sűrű, fűszeres keveréket a tetejükre tesszük, majd becsomagoljuk. A párolóedényt vízzel feltöltjük, a vizet felforraljuk. A banánleveleket az összeillesztett oldalukkal lefelé a párolóedény rácsára fektetjük. Az edényt lefedjük, és 15 percig pároljuk a halat. A levelekből kicsomagolva tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom