A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett halat kenjük be az olívaolajjal és fűszerezzük sóval, valamint borssal. A belsejébe tegyük bele a kakukkfüvet, a fokhagymát és
A halat megpucoljuk, és megmossuk. Tűzálló tálba sót teszünk, benedvesítjük, és rátesszük a halat. Sóval betakarjuk, kezünkkel megnyomkodjuk, hogy jól összeálljon. A sütő
A lisztet dolgozzuk össze sóval és adjuk hozzá 2 liter sós forró vízhez. Ebben pároljuk meg a megtisztított articsókákat háromnegyed óra alatt. Ezután vegyük ki és a leve
A halfilét gombócokra formázzuk, sózzuk, morzsázzuk, és zsírban megsütjük. A halgombócokra tesszük a bevert tojásokat, leöntjük a mártással, és köményes vízben főtt rákok
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és négy darabra vágjuk. Kissé kiklopfoljuk, besózzuk és állni hagyjuk.
A bort a cukorral hevíteni kezdjük, amíg elolvad.
Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 592 kcal/2486 kj adagonként
Először a sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverés esetén a 180 fok is elegendő lesz.
Miközb
A halat 24 órával előtte beáztatjuk, és négyszer cserélünk rajta vizet. Leszűrjük, konyharuhával megtöröljük, kiszálkázzuk, és apóra daraboljuk. Ismét megtöröljük, és fél
A borecetbe keverjük a cukrot és a sónak a felét, közben lassan adagoljuk az olajat is. Megszórjuk borssal és beledolgozzuk a felkockázott hagymát, uborkát és a felvágot
Ugrás a lap tetejére >>