Az olajat egy lábosban megforrósítjuk, és a hagymát 4-6 perc alatt aranyszínűre futtatjuk benne. A fokhagymát és a jalapenot beletesszük, és még 1 percig pir
Melegítsük fel a grillserpenyőt. Locsoljuk meg a burgonyát 1 evőkanál olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A burgonyát 10 percig süssük, időközönként megkevergetve.
Egy serpenyőben főzni kezdjük a gyömbért, a bort és a narancslevet, majd beletesszük a felkockázott narancsot is. Ezt felöntjük a vízzel elkevert keményítőv
A megtisztított, kibelezett hal belsejét fűszerezzük sóval és borssal, majd helyezzük egy algával kirakott edénybe. A tetejére is tegyünk bőven az algákból,
Lásd, a fogas bakonyi módra receptnél, csak itt süllő filét használunk.
A halat megfűszerezzük, leöntjük citromlével, morzsába panírozzuk, íveltre hajtjuk (a gerinccsontot két helyen eltörjük, így nyeri el a kívánt formát), és
A halat megtisztítjuk, lehántjuk a pikkelyét, felvágjuk, kiszedjük a belsőségeket, alaposan átmossuk és mindenhol jól bedörzsöljük sóval, majd állni hagyju
A süllő filét beirdaljuk, sózzuk, paprikázzuk, és zsírral bélelt tepsiben félkészre sütjük. Ehhez adjuk a felkarikázott főtt burgonyát, végül készre sü
Ugrás a lap tetejére >>