Halleves párizsi módra receptHány személyre: 6-8 személyre
» 0,5 dl
szójaszósz
» 6 gerezd zúzott
fokhagyma» 25 dkg finomra aprított édes
köménygumó
» 45 dkg konzerv
paradicsom, levével együtt
» fél kiskanál szálas
sáfrány» 1 kiskanál reszelt vagy szárított
narancshéj
» 1 kiskanál szárított
kakukkfű» 45 dkg hal
» 1
babérlevél» rouille
» meg
vajazott és sütőben pirított franciakenyér-
» szeletek, a tálaláshoz
Az
olívaolajat nagy lábosban felforrósítjuk. A
fokhagymát, a
hagymát és az édes
köményt 5 perc alatt megfuttatjuk. A
paradicsomot, a
sáfrányt, a
narancshéjat, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a húsos halat beletesszük. Amikor a hal és a zöldségek megfőttek, az egészet átpasszírozzuk, a kemény darabokat kidobjuk. A pürét visszaöntjük a lábosba és még egyszer felforraljuk, majd, ha kész átszűrjük. Tálaláskor a levest nagy tálba merjük és pirítós kenyérrel és rouille mártással tálaljuk.
Mártás:
Turmixgépben 4
tojássárgáját, 4-6 gerezd zúzott
fokhagymát, negyed kiskanál tengeri
sót, negyed kiskanál őrölt fekete
borsot összekeverünk. És még negyed kiskanál szálas
sáfrányt is hozzáteszünk. Amíg a gép dolgozik, belecsurgatunk 3,2 dl extra szűz
olívaolajat. Addig keverjük, míg a
majonézhez hasonló állagú lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>