Tésztát készítünk 25 dkg lisztből, fél dkg sóból, 1 dkg cukorból, 1 evőkanál olajból és felvert tojás fehérjékből. A spárgát citromos, borsos, sós lében pácolódni hagyjuk
A spárgát felaprítjuk és enyhén cukros vízben puhára főzzük. Közben lisztből és vajból rántást készítünk és hozzáadjuk a főzelékhez Citromlével, cukorral és sóval ízesí
Spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. Fazékban enyhén sós, szódabikarbónával ízesített vizet forralunk, beledobjuk a spenótot és pár percig főzzük. Ha kész, kinyomkodjuk,
Első lépésként a babot megtisztítjuk és egy estére beáztatjuk. Másnap hideg vízben feltesszük a tűzre főni. A zsiradékhoz hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínű rántást csin
Babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben feltesszük főni. Beledobjuk a babérlevelet, fokhagymát és puhára főzzük. Rántást készítünk, megpároljuk a reszelt hagymát,
Borsót előző este hideg vízbe áztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. Rántást készítünk, megpároljuk benne a reszelt hagymát és fokhagymát, borsót berántjuk, összeforr
A készítés napja előtt a babot beáztatjuk, a húst megfőzzük, majd saját levében hagyjuk kihűlni. Másnap a főzőlé zsírját leszedjük, majd a főzőlé egy részéhez adjuk a bab
A káposztát felcsíkozzuk, majd sós vízben készre főzzük. Eközben a felaprózott hagymát a zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Borsozzuk, majd kevés vizet öntün
Ugrás a lap tetejére >>