A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk kockára, az apróra vágott petrezselyemmel a zsírban pároljuk puhára. Pirítjuk zsírjára, hintsük meg liszttel, keverjük el, és öntsü
Répát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Felforrósítunk vajat, rádobjuk a répát, sózzuk, és puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, lekeverjük. Külön lába
A káposztát bő vízzel lemossuk, és ha már puhára főtt a fűszeres vízben, berántjuk a zsírból, lisztből, tejből készült rántást, amit előzőleg összekevertünk a zsírban pir
Zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk, egészben hagyott hagymával és a fokhagymával együtt annyi vízben, hogy ellepje, főni tesszük, és megsózzuk. Ha puha, kivesszük a hag
A sóskát mossuk meg, és vágjuk apróra. A sóskát a zsírban a hagymával együtt pároljuk puhára, majd süssük zsírjára. Szórjuk meg lisztel, keverjük el, majd öntsük fel vízz
Sóskát szárától megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Zsírból és lisztből rántást készítünk, lehúzzuk a tűzrő
Fűszeres vízben megfőzzük a spárgákat, hagyjuk kicsit hűlni, végül leöntjük a mártással.
A lisztet, tojás sárgákat, tejfölt, fűszereket egybe keverjük, és a főtt spárgákra öntjük. A tetejét megszórjuk a vajjal és a morzsával, és arany barnára sütjük.
Ugrás a lap tetejére >>