» 40 g vaj » 1 apróra vágott vöröshagyma » 1 gerezd fokhagyma zúzva » 1 szál finomra vágott fenyérf? » 1 db piros szín? chili, apróra vágva, kimagozva » fél tk. currypor » 2,5 cm-es friss gyömbérgyökér, apróra szelve » 350 g süt?tök, meghámozva és 1 cm-es darabokra szelve » 350 g arborio rizs » 100 ml száraz fehérbor » 700 ml zöldségalaplé » 150 ml kókusztej » 1 ek. finomra vágott, friss menta » 1 ek. finomra vágott, friss koriander » só és frissen ?rölt bors » reszelt kókuszdió a tálaláshoz
A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a fenyérfüvet, a chilit, a curryport és a gyömbért, majd lassú t?z?n f?zzük 5 percig. Tegyük bele a süt?tököt és a rizst, és f?zzük még 1 percig. öntsük bele a bort, és egy mer?kanál zöldségalaplevet. Kevergetve f?zzük addig, amíg a leve elpárolog. Adjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a zöldséglevest, amíg a rizs megpuhul. Kb. 25 perc. Öntsük hozzá a kókusztejet, tegyük bele a mentát és a koriandert. Vegyük le a t?zr?l, és ízesítsük. Szórjuk meg reszelt kókuszdióval.
Elkészítési id?: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom