A céklát héjastul megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és meghámozzuk. Karikákra vágjuk, majd egy kikent tűzálló tálba rendezzük. A sajt felét hozzáadjuk a kefírhez, sóval, tá
Rántást készítünk 6 dkg lisztből, tejből, 8 dkg vajból, tojás sárgájából, tejszínből, a maradék vajból, fűszerekből és a tepsibe rakott spárgára öntjük. A mártás tetejére
A borsót sós vízben megfőzzük, majd berántjuk a lisztből, zsírból készült rántással, végül megcukrozzuk.
A lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap a leveszöldséggel együtt kb. fél óra alatt puhára főzzük. Eközben a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, ezen megpirítj
A káposztát felaprítjuk, fűszeres vízben megfőzzük, és berántjuk a lisztből, zsírból, tejből készült rántással, végül hozzákeverjük a tejfölt.
A tisztított, felaprított zöldségeket fűszeres vízben megfőzzük, majd rántást készítünk lisztből, és zsírból, tejből, és berántjuk vele a zöldségeket.
a zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk apróra. Engedjük fel vízzel, sózzuk meg, majd tegyük fel főni. A zsírból és a lisztből készítsünk rántást, adjuk hozzá az apróra v
A parajleveleket sós vízben megfőzzük, lepasszírozzuk. A zsírban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, sót, tejet berántjuk vele a parajt, és jól össze
Ugrás a lap tetejére >>