Liegnitzi bombák receptHány személyre:
» A tésztához:
» 300 g
méz» 200 g
cukor» 135 g Rama
margarin» 30 g
kakaó» 3
tojás» 1
narancs reszelt héja
» 2 ev?kanál
narancslé
» 2 teáskanál
fahéj» 2 teáskanál ?rölt
szegf?szeg» 1 teáskanál ?rölt kardamon
» 400 g
liszt» 3 teáskanál süt?por
» 100 g kandírozott
citrom» 100 g vagdalt
mandula» Rama
margarin a tepsi kikenéséhez
» Ezenkívül: 2 ev?kanál
víz, 300 g
csokoládé» 200 g marcipánmassza, 200 g kajszilekvár
» 100 g felezett, kandírozott cseresznye
» 100 g kandírozott
narancs, 1 ev?kanál rózsa
víz
Els? lépésként a cukrot, Rama
margarint,
mézet melegítsük össze. Ha kih?lt keverjük össze a
kakaóval,
tojással,
narancs reszelt héjával,
narancslével, f?szerekkel,
liszttel, süt?porral, kandírozott
citrommal és a
mandulával. Majd gyúrjuk sima tésztává.
Készítsünk alufóliából 5 cm széles csíkokat és minden csíkot kapcsoljunk össze a végeinél úgy, hogy egy gy?r? formát kapjunk. Tegyük ?ket a tepsibe és töltsük meg ?ket tésztával. A süt?t állítsuk 180 fokra. A marcipánt, cseresznyét, rózsavizet és a
narancsot keverjük össze és kenjük rá a tésztára, majd öntsünk rá még egy réteg tésztát. Süssük a bombákat 20 percig, majd vegyük le a fóliát. Ha kih?lt, kenjük meg a süteményeket lekvárral. A
csokoládét olvasszuk fel és mártsuk bele a sütiket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>