A csicseribor
sót előző este beáztatjuk
sós
vízbe, és 2
szegfűszeget is beleszórunk, és másnap 4 óra alatt puhára főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyformára felszeleteljük. A
vajat megolvasztjuk, a
cukkini kivételével a többit 25 percig pirítjuk. A grízt felöntjük
vízzel, hogy ellepje, letakarjuk egy ruhával, és hagyjuk, hogy 5 perc alatt megduzzadjon. Egy fazékba 2 liter vizet teszünk,
sózzuk,
borsozzuk, majd beletesszük a
cukkinit, a csicseribor
sót, és 30 percig lassú tűzön főzzük. A grízt fölé helyezzük, és a gőzben puhára pároljuk. A kész grízt tálra tesszük, te
tejére 10 percenként egy kevés
vajat teszünk.
Elkészítési idő: 5 óra
Nehézségi fok: nehéz
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>