Vajazzunk ki egy sütőedényt, rétegezzük bele a krumplit és hintsük meg a fűszersóval. Előmelegített sütőben negyed óráig pirítjuk.
A tojásokat összedolgozzuk a tejjel, a
Elkészítését lásd a marhafartő receptjénél, csak itt a mártásba zsírban pirított szalonnát, gombát is teszünk.
A lisztet dolgozzuk össze a tojással, egy csipet sóval és egy kis vízzel. Formáljunk belőle cipót és gyúrjuk negyed órán keresztül. Válasszuk négy részre, jól nyújtsuk ki
A szalámit apró kockákra vágjuk, a tojást pedig enyhén felverjük és összedolgozzuk őket a felvágott vöröshagymával és a zsemlemorzsával. Ízlés szerint sóval és chiliporra
A húst kikloffoljuk, megfűszerezzük, és megsütjük a zsírban. A hagymát, lisztet szintén megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomot, bort, fűszereket, és a húsra öntjük. Az egés
A krumplikat meghámozzuk, majd közepüket kivájjuk. A kiszedett burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd a darált húshoz keverjük. Beletesszük a megpirított hagymát, az össz
A 3 fej hagymát, felaprított szalonnát, megpirítjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a lecsót, és megsózzuk. A felvert tojásokat ráöntjük a szalonnára, hozzáadunk 2 dkg lisztet
A folyamat ugyan az, mint a szegedi gulyásnál, annyi kivétellel, hogy jól megmosott savanyú káposztát, rizst és tejfölt is adunk a leveshez.
Ugrás a lap tetejére >>