A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat,2 tojás sárgáját, 1 evőkanál tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, kétszer kinyújtjuk- mint a vajas tésztát-, és hi
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a vajjal a túróval, a cukorral, sóval és tojássárgájával. Ezután kinyú
Fogjunk egy tálat, öntsünk bele némi langyos vizet, amiben a szalalkálit feloldjuk. Egy tálban a lisztet keverjük el a sóval és a szalalkális vízzel. Adjuk hoz
A hozzávalók összekeverésével gyúrjunk kemény tésztát. Ezt a tésztát töltsük a kekszkészítőbe. Csináljunk mindenféle formákat, majd azokat helyezzül e
Fogunk egy lábost, amibe 1,5 l vizet öntük, felforraljuk, beletesszük a sajtot, amit kb. 10 percig főzünk. Ekkor egy szűrőlapát segítségével kiszedjük, egy d
A búzaliszt-kupac közepére mélyedést készítünk és beleteszünk 1 vaníliás cukrot, 100 g felszeletelt vajat és 40 g cukrot, majd az egészet alaposan összegy
Vágjunk a trappistából 3 vékony kerek formát, a többi sajtot lereszelve használjuk majd fel. Habüstben a vajat kikeverjük, és a lereszelt sajtokkal eldolgozzuk.
Vágjunk a trappistából 4 nagy karikát, a többit reszeljük le a többi sajttal. A lereszelt sajtokat keverjük el a vajjal, majd osszuk 3 felé. Az egyik részbe bel
Ugrás a lap tetejére >>