A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, majd elkeverjük a megdarált cukor és vaníliás cukor keverékkel. Ezt óvatosan összedolgozzuk a többi hozzávaló
Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját, a cukrokat, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és a rumot. A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a többi hozz
A Ramát kikeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet, a kakaóport és a citromhéjat. Kivajazott tepsibe simítjuk a tésztát, és megsütjü
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd hagyjuk egy fél órát pihenni. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd holdformával kiszaggatjuk. Ezeket te
A vajat a tésztához habosra verjük keverőgéppel a legmagasabb fokozaton. A vanillincukrot és cukrot apránként hozzáadva tovább keverjük, míg egyenletes sima m
A vajat alaposan összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a rumaromával, a tojásokkal, a sütőporral, a liszttel és a zabpehellyel. A masszát addig keverj
A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tészta legyen, két részre osztjuk, és tepsi hátán megsütjük.
Töltelék készítése: a tejet a liszttel
Az élesztőt egy kanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat és a megolvasztott vajat, m
Ugrás a lap tetejére >>