A háztartási kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk az összetört diót, a porcukrot, a vajat, a tejet, a rumot, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk. Kb. 30 pe
Fogunk egy tálat, és beletesszük a tojások sárgáját, a vajat és a porcukrot, majd az egészet összekeverjük. A sütőport a langyos tejbe szórjuk, majd ezt is
A rum felét 2 1/2 dl tejben elkeverjük. A mazsolát beáztatjuk. A piskótát 3 lapba vágjuk, a lapokat a rumos tejjel meghintjük, de csak annyira, hogy ne ázzanak e
A vajat habosra verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a csokoládét is. Ezután belekeverjük a rumot és a mazsolát, amit korábban rum
A reszelt citromhéjat és a cukrot egy lábosba tesszük, felöntjük fél liter vízzel, majd kb. 5 percig forraljuk. Ezután leszűrjük, félretesszük. A mazsolát r
A mazsolát a rumba tesszük, felforraljuk, majd félretesszük, és ha kihűlt, lecsepegtetjük. Eközben az élesztőt egy deci langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisz
Mazsolát rummal felforraljuk és hagyjuk kihűlni. Élesztőt 1 dl cukros langyos tejben felfuttatjuk. Liszthez hozzáöntjük az élesztős tejet és kovászt készít
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a sütőport a liszttel. Adjuk hozzá a cukrot és a leszűrt mazsolát. Tegyük bele a tojást, a mogyoróvajat,
Ugrás a lap tetejére >>