Tésztát készítünk a lisztből, vajból, zsírból, 10 dkg cukorból, a cukros tejben felfuttatott élesztőből, 1 tojásból, sóból, és pihenni hagyjuk. A té
A tej felébe tesszük a kockacukrokat, majd ebben megfuttatjuk az élesztőt. Fogunk egy tálat, beletesszük a lisztet, a Rama margarint, a tojások sárgáját, a só,
A cukrot keverés nélkül világosbarnára karamellizáljuk, majd belekeverjük a mogyorót. Az így kapott masszát olajozott tálon szétterítjük és 20 percig pihen
A tojásokat a cukorral tűz felett felverjük, majd mikor már jó meleg, de még nem forró, levesszük a tűzről és addig keverjük tovább, míg habos nem lesz. Hoz
A tejet kicsit megmelegítjük, teszünk bele egy kis cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük. A többi tejhez hozzákeverjük a porcukr
A sütőporos lisztet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojássárgájákkal, majd az egészet sima masszává dolgozzuk össze. Ezután a
Jól dolgozzuk össze a tejet a nugáttal, közben főzzük fel. Vegyük le a tűzről és néhány perc után lassan adjuk hozzá a búzadarát. Folyamatos kevergetés m
A megolvasztott vajra szórunk 6 deka cukrot, karamellizáljuk, majd beleszórjuk a felaprózott mandulát. Az egészet egy lapra öntjük, és amint megkötött, feldara
Ugrás a lap tetejére >>