» 150 ml zöldségalaplé » fél tk. sáfrány » 50 g borsó » 1 ek. olívaolaj » 1 fej finomra vágott vöröshagyma » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 2 db jeruzsálemi articsóka, kockára szelve » 3 db paprika (piros, sárga, zöld) apóra vágva, kimagozva » 2 szál finomra vágott zeller » 1 tk. spanyol paprika » 50 g spanyol rövid szemű rizs » 6 ek. száraz fehérbor » 425 g konzervparadicsom » 50 g főtt zöldbab » 2 ek. kimagozott fekete olajbogyó » petrezselyemzöld a díszítéshez » citromkarika a tálaláshoz
Egy lábosba öntsük bele a zöldséglevest és a sáfrányt, forraljuk fel, majd tegyük félre. A borsót 5 perc alatt főzzük puhára. Melegítsük fel az olajat, tegyük bele a vöröshagymát és a fokhagymát, és süssük 5 percig közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az articsókát, a padlizsánt, a paprikát, a zellert, a spanyol paprikát, a rizst. Keverjük össze, és főzzük 2-3 percig. Öntsük hozzá a bort és a levest. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és lassú tűzőn főzzük 20 percig. Keverjük hozzá a zöldbabot, az olajbogyót és a borsót. Díszítsük petrezselyemmel és citromkarikával.
Elkészítési idő: 1 óra.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom