A vajat és a cukrot kis lángon szép barnára pirítjuk, majd hozzákeverjük a mandulát és kis lángon tovább melegítjük folyamatosan kevergetve. Ezután egy süt
150 g búzalisztet összedolgozunk 100 g puha vajjal és 50 g cukorral, majd fokozatosan hozzáöntünk 150 ml vizet. Az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztánkat
Egy serpenyőbe tesszük a vajat, megsózzuk, majd felöntjük egy deci vízzel, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, addig főzzük, amíg nem ragad az edény
Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a cukrot, a darált mogyorót és a diót, majd egy órára hűtőbe tesszük. Ezután négy részre osztjuk, mindegyikből
A tejbe öntjük a pudingport, a cukrot, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, majd egy kb. 1 literes tálba öntjük, 2 órára a hűtőbe tesszük, és állni hagy
A zsemlemorzsát felöntjük a forró tejjel, majd 10 perc után hozzákeverjük a cukros tojássárgáját. Ezután az egészet egy előkészített formába töltjük,
A tojások sárgáját egy tálban verjük habosra a cukor felével, a sütőporral és az olajjal. Egy másik tálban a tojásfehérjéket verjük habosra a vízzel, egy
Sütőt előmelegítjük. Formát kivajazzuk és morzsával megszórjuk. Tojásokat szétválasztjuk, sárgáját habosra-fehérre keverjük a cukor felével, sütőporra
Ugrás a lap tetejére >>