A tojásokat szátválasztjuk. A fehérjéből 8 dkg cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a 10 dkg cukorral és két kanál liszttel. Összeöntj
A kész piskóta tetejéből és aljából egy-egy 3 cm vastag lapot levágunk, és a maradék piskótát kockákra vágjuk. A kockákat összekeverjük a kakaóval, a cu
Egy kézi habverővel a vajat dolgozzuk simára a porcukorral, majd adagoljuk a tojásokat is apránként.
A lisztet külön keverjük össze a sütőporral és a felap
Egy tálban összekeverjük a lekvárt és a diót, a többi hozzávalóból pedig tésztát gyúrunk. A tésztát osszuk két felé úgy, hogy az egyik kicsit több legy
Készítsünk tésztát a lisztből, 8 ek. vajból, 1 tojásból, fél tk. sóból, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. Csomagoljuk alufóliába,
A lisztet egy deszkára halmozzuk, majd rászórjuk a szalalkálit, a sót és a cukrot. Ezt elkeverjük, majd rátesszük a tojások sárgáját és a pálinkát. A toj
A lisztet összekeverjük 65 g cukorral, a sóval és a tojással. A liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt vaj felét a tetejére tesszük és beb
Fogunk egy tálat, és beletesszük az olvasztott mézet, a vajat, a tojást, a porcukrot és a lisztet. Az egészet összekeverjük, majd hozzáadunk kevés sót, a szeg
Ugrás a lap tetejére >>