Fogjunk egy tepsit, vágjunk bele egy akkora sütőpapírt, ami teljesen befedi. A reszelt sajtot kis adagokban halmozzuk rá a papírra úgy, hogy mikor a sajt megolvad,
A birseket meghámozzuk, elfelezzük, a cukrot pedig két liter vízben feloldjuk, és beletesszük a gyümölcsöket a fűszerekkel együtt. Alacsony fokozaton 3-4 órá
A körtéket meghámozzuk, egészben kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük őket. Mellérakjuk a vaníliarudat, majd felöntjük a borral, és kb. 20 percig így párolj
A cukrot felöntjük 5 deci vízzel, majd beletesszük a kardamomot, az ánizst, a fahéjat és a szegfűszeget. Miután felforrt, beletesszük a meghámozott nektarinoka
A citrushéjakat, a mazsolát, a gyömbért és az ananászt 2 órát áztatjuk a rumban. Ezután egy tálban összekeverjük a vajat, a cukrot, a mandulát, a tojássár
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk 4 180 ml-es csészét, és a belsejüket szórjuk meg 1-1 teáskanál finomcukorral, az oldalát is. Állítsuk tepsibe.
Egy tálban a liszthez keverjük a sütőport, a fahéjat, a cukrot, a narancshéjat, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a vajat, a csokichipset és a mandarint is. Az
A befőtteket leszűrjük, és a levéből kb. 3 dl-t félreteszünk. Az ananászt és az őszibarackot kis kockákra vágjuk, majd a meggyel, mazsolával, dióval, fahé
Ugrás a lap tetejére >>