A hozzávalókból (kivéve a lekvárt) jól gyúrható tésztát készítünk, majd vékonyra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikat egy kise
A ledarált mogyorót serpenyőben megpirítjuk és hagyjuk kihűlni. A sütőt 200 °C-ra melegítjük elő, kivajazunk egy sütőlemezt.
A körtéket és az almákat
Egy kézi habverővel dolgozzunk össze egy tojássárgáját, a cukorral, a kukoricaliszt felével és a vaníliával felfőzött tejjel. Ezután lassan forraljuk fel, m
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hoz
Összegyúrjuk a hozzávalókat, és kis pogácsákat szaggattok belőle ( fél decis pohárral ) , kisütjük ( közepes lángon ) ,
Ha kihűlt éles késsel kivájjuk
A barackot forró vízbe mártjuk, héját leszedjük, majd kimagozzuk, felszeleteljük. Egy lábosba tesszük a cukrokkal, felöntjük 4 deci vízzel, majd puhára főzz
A fagyit lehűtött kelyhekbe kanalazzuk, majd rárakjuk a tejszínhabot. Ezután az őszibarackot tesszük rá, majd meglocsoljuk az öntettel. Végül meghintjük a man
A tojássárgájákat gőz felett felverjük, majd felöntjük a felforralt tejjel, és miután elkevertük, az egészet leszűrjük. A fagylaltgépbe tesszük, a mascarp
Ugrás a lap tetejére >>