Pászkatorta gyümölccsel receptHány személyre: 6-8
» 6 db pászkalap
» 20 dkg magozott meggy(befőtt)
» 10 dkg őszibarack(befőtt)
» 20 dkg
ananász» késhegynyi
fahéj» 10 dkg pászkadara
» 10 dkg dió
» 1 dl édes
fehérbor» 5 dkg mazsola
» 3 dl
tejszín
» 2 csomag tortazselé
» 1 csomag vanília ízű pudingpor
» 3 dkg
cukor» 4 dl
tej
A befőtteket leszűrjük, és a levéből kb. 3 dl-t félreteszünk. Az
ananászt és az őszibarackot kis kockákra vágjuk, majd a meggyel, mazsolával, dióval,
fahéjjal,
cukorral és pászkadarával összekeverjük. A pudingot megfőzzük. A pászkalapokat a borral meglocsoljuk.
A tortazselét a befőtt levével megfőzzük, majd a gyümölcsökkel elkeverjük. A keveréket, és a pudingot a pászkalapok közé töltjük, majd hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>