A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávaló
Az élesztőt oldjuk fel egy kevés langyos vízben. Hagyjuk 15 percig állni. Keverjük össze a hozzávalókat, adjuk hozzá az élesztőt, és hagyjuk megkelni. Amikor
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, majd 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk pogácsaformával. A pogácsákat formázzuk pata alakúra. Ezeket tegyü
A mandulát és a cukrot kevés vajon megpirítjuk, majd felöntjük fele-fele arányban a citrom,-és narancslével. Felöntjük a likőrökkel, konyakkal, majd beletess
A hozzávalókat összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. 4 lapot nyújtunk ki belőle, és megsütjük.
Krém készítése: a te
Egy tálban keverjük össze a cukrot az apróra vágott kaporral, a tormával, a citrom levével és a borssal. Ebbe a pácba keverjük még bele az apróra vágott laza
Egy tálban összekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a sütőport, a cukrot, a lisztet, majd hozzágyúrjuk a tojásokat, a zsírt és annyi tejet, hogy jól gyúrható
Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet szitáljuk át, aztán a kovásszal, porcukorral, tojássárgájákkal, olvasztott vajjal, citromhéjjal és sóval
Ugrás a lap tetejére >>