A lisztet összegyúrjuk az élesztővel, tojással, sóval és kefírrel, majd letakarva 30 percig állni hagyjuk. A tepertőt összekeverjük sóval és borssal. A tés
A töpörtyűt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a borsot és a köménymagot. A cukros tejbe tesszük az élesztőt, és ezt is hozzáadjuk a töpört
A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk, majd megsütjük. Az egyiket még melegen megcukrozzuk, és négyzetekre felszeleteljük. A felvert tejszínbe forgatjuk az áttört
Fogunk egy tálat, és beleteszünk 5 dkg lisztet és a vajat. Ezeket összegyúrjuk, majd a hűtőben állni hagyjuk. Egy másik tálba összekeverjük a maradék liszte
Egy lábosba tesszük a cukrot, a citromhéjat és a levendulát, majd felöntjük a tejszínnel, és addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor szitán átpass
Mossuk meg a sárgabarackot, majd vágjuk félbe, és magozzuk ki. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Mossuk meg a levendulát is, négyről tépjük le a virágokat.
Vágjuk apóra a levendulavirágot. Hámozzuk meg a barackokat, vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és vágjuk még ketté. Melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá a gy
Egy tálban összekeverjük a tojást, a vajat, a cukrot, a tejet, a vaníliát és a lisztet, majd az egészet muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített sütőben
Ugrás a lap tetejére >>