Keverjük össze a hozzávalókat, és fagyasszuk le.
Előkészület: 5 perc.
A piskóta torta tetejét kb. 1 cm-re levágjuk. Közepét kikotorjuk, de úgy, hogy az alja megmaradjon.
Krém készítése: egy lábosban 15 dkg cukrot elkeverünk 2
A 30 dkg cukorból és 3 dl vízből szirupot készítünk, s hozzáadjuk a vanília rudat. A tojássárgáját habbá verjük, s lassan belecsorgatjuk a kihűtött sziru
Egy tepsibe alufóliát teszünk, kiolajozzuk, majd rátesszük az elfelezett, kimagozott barackokat. Rájuk szórjuk a cukrot, meglocsoljuk őket a likőrrel, majd kb. 6
2 ek. langyos vízben oldjuk fel az élesztőt, és hagyjuk 15 percig állni. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyük keverőtálba a lisztet, az élesztőt és a
A piskótát 3 lapra vágjuk. A rizsből a tejjel tejberizst készítünk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, likőrt, reszelt narancshéjat, és egy napig állni hagy
A kekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a vajat és a mogyorót, és az egészet egy előkészített formába rakjuk. Ezután egy tálban összekeverjük a krémsajto
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot, egy másikban pedig a tojást, a megolvasztott vajat, a lekvárt és a tejet. A két tál tartalmát összev
Ugrás a lap tetejére >>